zaterdag 29 februari 2020

Wandelen om en in Granada

Voor vandaag hadden we een wandeling uitgezocht even buiten Granada. We gingen lekker bijtijds op pad. Om 9 uur waren we in Dílar. Daar parkeerden we de auto en liepen het dorp door op weg naar het begin van de wandeling.
eerst kochten we brood bij de viswinkel


een soort kasteel in het dorp
Nadat we ook nog een paar kilometer fout waren gelopen, vonden we uiteindelijk het goede pad de Cerro de la Silleta en ook nog even naar de Ermita vieja. We begonnen met wandelen door de landerijen. Amandel en olijven boomgaarden


amandelbloesem

muurhagedis

wegwijzers

Ermita Vieja
dennenprocessierupsen

in hun nest

vlakbij de ermita vieja was een watertappunt


reuzen orchis

krokus

uitzicht op de Mulhacen

de wandeling
We gingen weer terug naar Granada en daar gingen we snel naar de stad. Eerst maar eens naar de Albacín, de oude moorse wijk waar we gisteren eigenlijk alleen in het donker waren. Nu maar de buurt eens in het licht bekijken. 40 jaar geleden waren we hier ook, logeerden er zelfs, maar we herkenden er eigenlijk niks meer van. In plaats van de straten vol gitaarmakers, waren er nu alleen toeristenwinkels en horeca gelegenheden. Jammer.






Toch was er nog genoeg moois om te bekijken en klommen we weer een heel aantal meters omhoog en omlaag. We zochten nog een terras op en genoten daar van het laatste zonnetje.
prachtig meisje met duende

parkje



Geen opmerkingen: