zaterdag 8 februari 2020

Ramptoeristen

 Het is weer weekend. We doen weer eens wat. We begonnen met lekker genieten van een heerlijk maal gekookt door Niels op deze bijna lentedag (7 februari)
forel op een bedje van zeekraal met venkel en gebakken krieltjes
 Omdat het vrijdag zulk lekker weer was en Nienke gewoon moest werken, gingen we zaterdag maar een stukje wandelen. Omdat de media ons deden geloven dat er écht hoog water was in de Maas, zochten we een wandeling langs de Maas uit om lekker ramptoeristje te zijn en naar het hoge water in de Maas te kijken. Zouden we de uitgezochte wandeling wel helemaal kunnen lopen of zouden er stukken onder water staan? Spannend!!!!
Nou, dit was het. De uiterwaarden stonden enigszins onder water.

jammer. de molen had het waarschijnlijk allemaal al weg gepompt... ;(
Het was wel gewoon een heel leuke wandeling langs de Bergsche Maas, langs de oude Elshoutse zeedijk en door de Elshoutse hooilanden. Het leek wel lente. De sneeuwklokjes bloeiden massaal zo ook de krokussen en het maarts viooltje. Ook kwamen we al een uitbundig bloeiende veldiep tegen.
maarts viooltje


mooie mossen op een boom

Doevenerse Schans (of wat ervan over is) ooit heel belangrijk in de 80 jarige oorlog maar nu nagenoeg verdwenen. Er schijnen plannen te zijn het weer te restaureren.

Niels balanceert soepel over een boomstam om de volgende foto te maken 

prachtige tondelzwammen

grienden

 Na zo'n 12 kilometer kwamen we in Heusden. Een prachtig vestingstadje. Waar we een paar jaar geleden ook al eens waren. KLIK hier voor meer info
de oude haven. Mooi hè?




Niels knuffelt een kanon

Toch een beetje hoogwater!

Geen opmerkingen: