dinsdag 5 oktober 2021

Eigen regie...Barcelona

Vanmorgen zaten we weer eens te wachten op een telefoontje van de verzekering. Weer duurde het te lang. Dit keer kregen we na Martijn, Arjan, Ilse en Renate, Andrea aan de telefoon. Zij beloofde (na mijn huilpartij aan de telefoon) direct te bellen met de garage en zo snel mogelijk terug te bellen. We besloten maar even een stukje te wandelen.
oud klooster, nu school
Al binnen 10 minuten belde Andrea terug. Ze vertelde vol trots wat ze gehoord had bij de garage. Ja! Dat hadden wij vrijdag al gehoord en al vier keer doorgegeven. Oké, ze begreep het en belde direct weer met de garage. Ondertussen wandelden wij verder. We besloten maar even naar het station te lopen om te kijken hoe we naar Amsterdam kunnen komen met de trein.
industrieel (erf)goed?

toch nog natuur. Pyjama schildwants

 Er was een erg aardige mevrouw bij het station die erg haar best deed om het voor ons uit te zoeken maar, ze was niet zo erg goed daarin. Bovendien vertelde ze dat de treinen vandaag staken. We zouden dus beter naar het busstaion kunnen gaan. Terwijl ik met de stationsmevrouw aan het praten was, belde Andrea van de verzekering weer. De auto wordt definitief getransporteerd naar Nederland en wij moeten zelf regelen dat we naar Nederland komen. We krijgen vandaag nog wel een hotelovernachting vergoed. Wij gingen snel naar het busstation, want bijna siësta. De mevrouw van de informatie was tóch al weg maar er hing een "time table" en daarop konden we zien dat er om 15.45 uur een bus naar Barcelona ging. We konden uit de automaat kaartjes kopen en reden daarna snel naar de garage voordat die dicht ging voor de lunchpauze. In de garage pakten we de belangrijkste spullen uit de auto, zetten de fietsen in de auto en moesten overal foto's van maken, zodat duidelijk is dat er als de auto in Nederland is, niks kwijt is.


het tijdschema van de mevrouw van het station

Daarna moesten we ook nog de huurauto inleveren. Het meisje van de autoverhuur was vrijdag al niet de snelste maar nu was ze helmaal zo snel als dikke stroop op zondag. Bleken we ook nog vergeten te zijn de tank af te vullen. Als we niet snel zelf zouden tanken, zou ze de 300 euro borg innemen. Tja, dat is wel erg veel als je er voor 8 euro in weet te persen. Ondertussen was de taxi die ons naar het busstation zou brengen al gearriveerd. Hè, hè, eindelijk was ze klaar en konden we naar het busstation. Dat was nog wat vroeg maar nu waren we tenminste klaar.
We liepen met onze ANWB-setje-koffers naar een terrasje in de buurt. We namen een lekkere tortilla en een pizza en probeerden te relaxen. Ondertussen zocht Nienke een hotel in Barcelona en een treinreis naar Amsterdam. Dat lukte. Jammer genoeg alleen het laatste stukje (betalen) net niet.
lunchen en regelen

eindelijk zaten we in de bus.
Drie uur later waren we in Barcelona. We liepen eerst naar het station. Daar konden we kaartjes kopen naar Parijs. Niet naar Amsterdam. Nou ja, dat proberen we dan later nog wel. Parijs is alweer een hele stap. We gingen naar het hotel en daarna de stad in. Jammer genoeg was het al donker.
maar we gingen ergens lekker wat eten

soepje, paprikaatjes, pan con tomate

en slakken

Morgen lekker Barcelona bekijken in sneltreinvaart. Eén dag is eigenlijk te kort voor Barcelona, maar dat mag de pret niet drukken.

Geen opmerkingen: