vrijdag 1 oktober 2021

Pech! Balen in plaats van een spectaculaire wandeling

Vandaag gingen we weer bijtijds op pad omdat we een schitterende wandeling hadden uitgezocht om te maken vanaf La besurta (een parkeerterrein op 1920m hoogte). We wilden daar een wandeling doen naar een gebied waar al het water in een hol verdwijnt. Er schijnt een onderaardse rivier te zijn en allemaal mooie bergweides. We hadden er zin in!
het weer zat mee

de omgeving werd ook steeds mooier

 
we reden ruim een uur door een smalle kloof waar ze ook nog aan het werk waren zodat er soms maar een rijbaan9tje) beschikbaar was

op 1899 meter twijfelden we of we hier alvast gingen parkeren of niet en daardoor sloeg de motor af.
Wat we ook probeerden, hij startte niet meer. Telefoon: geen service. Gelukkig kwam er een Engelse jongen in een busje voorbij. Hij wilde ons helpen en deed werkelijk alle moeite om ons met zijn startkabels weer aan de praat te krijgen. Hij vond het `ó jammer voor ons dat we nu niet konden wandelen, maar we besloten toch naar het dorp in het dal te rijden. Wat als er als we klaar waren met wandelen geen ander busje met startkabels in de buurt was? Dus we gingen weer naar beneden. bij een tankstation kregen we het adres van een garage in de buurt. Daar maten ze de accu door. Die was nog goed. De monteur deed nog wat en vertelde dat er een probleem met de "injector" was. Dat kon hij nu niet maken. De mevrouw van het kantoor deed heel erg haar best voor ons. Ze heeft wel 6 verschillende garages gebeld. Eentje had misschien tijd en zou later terugbellen voor een afspraak maar dat was 84 km verderop. Wij besloten vast die kant op te rijden. De garage waar wij nu waren zou na de middag met vakantie gaan. Zij konden verder niks voor ons doen. Volgens de monteur konden we rijden zolang de motor maar bleef draaien. Ondertussen belde ik met Nico in Middenbeemster voor advies. Hij wist nog wel een trucje waardoor we zouden kunnen starten. Dan moesten we met een spuitbus deodorant in een slang spuiten voor we zouden starten. Dan moest het lukken. Geen probleem dat kan je heel vaak doen.

uitleg via whatsapp
Wij vonden het toch niet zo'n fijn idee om op die manier nog twee weken door de bergen te trekken dus we reden door naar de garage. Die zelfde weg met werkzaamheden weer terug. Voor vrachtwagens een heel smal weggetje! 

Rijdend door het prachtige landschap probeerde we alles te regelen

de verzekering was erg slecht bereikbaar. Via Whatsapp komt er gewoon geen antwoord.
Uiteindelijk waren we bij de garage waar we de auto moesten achterlaten. We hadden gelukkig contact gekregen met de verzekering en die zeiden dat we in ieder geval een hotel mochten boeken.
we regelden ook een huurauto want in Monzón waar de garage is, is niet zoveel te doen en er was geen plek in een hotel. We boekten een hotelletje in Adahuesca een dorpje aan de voet van de Sierra de Guara waar we tien jaar geleden een wandelvakantie via de SNP hebben gedaan.

Daaaag, groen bus. Daar gaan we in onze huurauto


dit is ons hotel (casa rural)

het dorp is mooi

maar niet erg levendig



's avonds aten we wat op het terras van de Albergue in het dorp.

Eerst maar dit weekend lekker wandelen en genieten in de Sierra de Guara, daarna zien we wel weer verder.
Vergeet ik nog helemaal te vermelden dat we wél weer een gems, heel veel vale gieren en een prachtige rode wauw geien hebben. En, Chaja, zonder rood petje!

Geen opmerkingen: