woensdag 27 september 2023

Dooien, design en Jugendstil

Vandaag mochten we weer uitslapen. Dus ging ik er pas om 7.30 uur uit. Voor negenen waren we weer op pad maar de stad is voor twaalven echt op z’n mooist. Vanaf dan wordt het druk en vanaf een uur of drie/vier kan je op sommige plekken over de hoofden lopen. Wat al die mensen ‘s morgens allemaal doen?
We begonnen weer door de wolkenkrabberwijk met daartussen wat gewone huizen. 


Il Bosco verticale

 Daarna gingen we naar een heel grote begraafplaats  Il cimitiero monumentale  Het staat er helemaal vol met gigantische grafmonumenten en villa’s die familiegraven blijken te zijn  Best indrukwekkend



Het plein en de ingang naar de begraafplaats. ( overigens nog steeds in gebruik)

Mooie deur in een familiegraf
Daarna liepen we naar wat ze hier Chinatown noemen. Er waren wat Chinese winkels en restaurants maar voor mijn idee was het toch vooral Italiaans.
Hoofdkantoor Microsoft in Italiƫ (of Europa)

Het designmuseum. Italiaans design, dat dan weer wel. 

Die hoorde er ook bij


Ach kijk, Tanja d’r pandaatje
Na het designmuseum liepen we door het/een park naar de Jugendstilbuurt. We hebben zeker een uur op een terrasje in het park gezeten om te lunchen dus, niemand meer zeuren dat we geen vakantie vieren. 


De schoonheid zit in de details
Daarna gingen we naar Villa Necchi. Een villa in die wijk die te bezichtigen is. Het was werkelijk schitterend. KLIK hier voor meer informatie. Of als je Google Translate er even op loslaat, heb je hier nog meer informatie. KLIK





Hing het ook nog vol met kunst
Modigliani

Picasso

En verder gingen we weer. Nog meer Jugendstil huizen. En er is ook nog een appartement dat gratis te bezoeken is, maar de verschillende informatiebronnen zijn het niet eens over de openingstijden. Nou, dat bleek dus alleen in het weekend open. Jammer. 
Het Casa Galimberti, ook wel het casa di Donne (huis van de vrouwen) genoemd. Wauw! Die is echt schitterend! En er wonen gewoon mensen! 







IJsje en met nog veel meer moois weer naar het hotel. 


Geen opmerkingen: