zondag 24 september 2023

Wandelen over straat, naar een oude kerk; dit is geen vakantie, dit is werk! (Vrij naar Marijke Höwler)

Vanmorgen weer vlot op pad. We waren dit keer al om 9.00 uur de deur uit. 

We kwamen een plantjes markt tegen. Even gekeken. 





Toen kwamen we bij een kerkje, nou ja, oud klooster ( met oude Romeinse toren) je kon er gratis naar binnen. Er zouden oude fresco’s zijn. Nou…Niet normaal! Zoveel! Zo moooi! KLiK voor een filmpje om het allemaal te zien. En dan was er nog een ruimte. KLIK Leuk detail: op het schilderij van de ark van Noach, lopen twee eenhoorns de boot op. 


 Daarna naar het Wetenschap en kunstmuseum. Daar was een hele afdeling over Leonardo Da Vinci. Dat zou je eerst moeten zien voor je het Laatste avondmaal ziet. Iets met dat je dan echt van vals kunt onderscheiden. Dat heb ik niet begrepen. Maar het was een grappig, veel te groot museum. 

Daarna zouden we langs wat Romeinse overblijfselen lopen. Deze was slecht zichtbaar

Het was namelijk gesloten

Vía een cache kwamen we bij een kunstwerk “Wall of Dolls” iedere pop staat voor een slachtoffer van feminoide vanaf 2018. En ik geloof alleen al in Milaan. 

Romaans kerkje. 
Deze pilaren zijn ook nog Romeins. 

Ze staan nu voor een basiliek

Naast een van de oudste middeleeuwse stadspoorten. Daar leg je gewoon de tramrails onderdoor.
Zaten we opeens midden in de Fashion Week
Overal fotomodellen en fotografen 
Een hagedis. Muurhagedis
Dit was ooit een kanaal. De sluisdeur zit er nog in.









De basiliek  aan de achterkant


 Blog doet weer gek. Maar, we kwamen op weg naar het theatermuseum in een gekkenhuis terecht. Allemaal beveiligers in keurige zwarte pakken. Hier ging het gebeuren…Dé modeshow. Museum dicht vanwege de toestanden. Dus we liepen maar richting Botanische tuin. Liepen we opeens door de “Armani-straat”   Weer allemaal beveiligers, politie en fotografen. Een meneer nodigde ons uit in zijn museum. Daar was het rustig. Dus dat deden we even. Het was een gratis museum over de nationalistische onafhankelijkheidstrijd en Napoleon had er ook iets mee te maken. We waren er snel mee klaar en gingen de gekte weer in. KLIK voor een filmpje
Daarna gingen we dus naar de botanische tuin die dicht is op zondag. De ingang zit in het zelfde gebouw als waar het Nationaal Museum zit. Er is daar ook een heel oude bibliotheek. We stonden in een rij en mochten naar binnen om kaartjes te kopen. Jammer, nog ruim een half uur wachten voor een tijdslot en dan ging de tent al bijna dicht. Wel even een sneak peek, naar de bibliotheek. Dit museum komt nog. 

El
Als laatste liepen we nog door een heel moderne wijk. Prachtig park met hypermoderne gebouwen. Zes uur even naar het hotel en anderhalf uur later er weer uit om te eten. 
Ik denk dat alles nu helemaal door elkaar staat. Blogger op mijn iPadje, gaat toch niet ideaal. Ik hoop dat het meevalt. 

Geen opmerkingen: