dinsdag 3 september 2024

Naar/in Epernay

Vandaag gingen we dus weer verder op pad. Het doel was Epernay in de Champagne omdat we ons meenden te herinneren dat dat een erg mooie stad was. Boeltje gepakt en we reden door het prachtige landschap van de Morvan.
kerk in Saint Pere

dorpje onderweg
Onze eerste tussenstop was in Tonnerre. Een plaatsje waar we acht jaar geleden al eens geweest zijn en waarvan we ons konden herinneren dat het een heel leuk levendig stadje was. Langzaam aan werd het landschap iets minder kleinschalig maar nog steeds heel pittoresk.
 


Tonnerre ziet ook nog steeds leuk. Alleen was het nu maandag ochtend dus enigszins uitgestorven. Alle winkels dicht en geen mens op straat behalve in het parkje waar we vlakbij parkeerden daar was een soort Zondagsmarkt aan het openen en zaten de eerste mensen al aan de champagne, streekwijn en macarons. Na een kopje koffie gingen we naar de Fosse Dionne. Een soort hele diepe bron midden in het dorp. KLIK hier om er meer over te lezen


je kan door de weerspiegeling niet goed zien hoe diep het is.





Groenlandia densa paarbladig fonteinkruid


En we gingen na een lange zoektocht naar brood weer verder.
Onderweg gingen we ergens picknicken waar men besloten had dat er nooit meer dan twee personen gingen eten. Alle tafels waren afgezaagd.
Om een uur of drie kwamen we aan bij de camping municipal van Epernay. We installeerden ons en tuttelden wat rond (boek lezen en zo). Om een uur of zes gingen we Epernay in want we moesten nog een stukje lopen en we hadden om zeven uur een tafeltje in een restaurant besteld waar ze (eindelijk) ook vegetarische gerechten serveerden. we gingen Epernay ook alvast een beetje bekijken.
Plataannetwants




mooi gebouw. Eerste indruk...hmmm. Ik ben nog niet onder de indruk. Maar het was maandagavond en alles was dicht dus wie weet...

we kwamen aan bij ons restaurantje en er stonden al mensen voor de deur. Het straatje ziet er niet uit.

Maar we zaten lekker in de tuin en hadden echt wel erg lekker eten. Zo zie je maar, de buitenkant zegt ook niet alles.

En dan nu de cliffhanger van het electrakastje. We horen nu geen gekke geluiden meer maar laten de koelbox maar direct op de stekker buiten draaien. Voor de zekerheid.

Geen opmerkingen: