zaterdag 7 september 2024

Via Zeeland naar huis

In de nacht van donderdag op vrijdag had het veel geregend. Vanmorgen was het gelukkig droog maar wel nevelig. We reden weg uit Monthermé en werden door onze navigatie over de kleinst mogelijke weggetjes gestuurd. Het was erg mistig. Soms minder dan 50 meter zicht. Dat is lastig als je ruitenwisserblad kapot is (lees eraf)
juist als de mist opgetrokken is, denk ik aan een foto maken (nee geen rood petje)

Na veel gekronkel kwamen we uiteindelijk in de buurt van Dinant op de snelweg richting Brussel. Nu zouden we opschieten, dachten we. Jammer genoeg zijn ze ook in België alle wegen aan het opknappen en dus hebben we heel veel in de file gestaan. Het regende ook heel regelmatig echt serieus. Jammer, zonder ruitenwisserblad. Maar om 13.30 uur kwamen we in Middelburg aan en daar zijn we even naar het Zeeuws Museum gegaan.




er was een tijdelijke tentoonstelling over Zeeuwse mode en dat dan verbonden met moderne kunst

er was ook gewoon een gedeelte over de Zeeuwse geschiedenis

een zaal met allemaal megagrote wandtapijten over allerlei veldslagen

deze (volgens de zaalwacht) blauwe kiekendief hoort bij de zaal van de wandtapijten. In iedere zaal stond ergens verdekt opgesteld een opgezette vogel die iets met de zaal te maken had.

deze paradijsvogel was bij de mode

in een zogenaamde Wunderkammer
Het was een leuk museum. Vooral het gedeelte dat over slavernij en de tot slaaf gemaakten ging vond ik erg mooi. Het was een tijdelijke tentoonstelling die hier is in opvolging van de excuses van de regering over het slavernijverleden. Tot er een permanent Salvernijmuseum is, zijn er in de steden die een verbinding met slavernij hebben, tijdelijke tentoonstellingen.
Door Middelburg en met een terrasje liepen we weer naar de auto. We gingen bij Jaap en Maud langs in Serooskerke. Dat was erg gezellig. We gingen ook uit eten in het dorp.
hier bewijs ik mijn geweldige selfie techniek weer eens ;-D

het bleef nog lang gezellig in Serooskerke
Zaterdagochtend vertrokken we na het ontbijt weer richting huis. We besloten goed op te letten dat we niet via de A2 zouden rijden. Het begon al met omleiding zodra we het dorp uitreden en daarna waren er nog een aantal wegafsluitingen. Gelukkig kwamen we toch thuis.

de as is weer klaar

het gras weer gemaaid. Klaar voor weer een tijdje gewoon saai leven

Geen opmerkingen: