woensdag 4 september 2024

Via Reims naar Monthremé

Iets minder foto's dan jullie gewend zijn. Deze camping heeft geen WiFi en het 4G netwerkis nogal onstabiel, maar we doen ons best.  Vanmorgen vertrokken we vanuit Epernay naar Reims. Dat moest dan de prachtige stad in de Champagne zijn waar iedereen altijd zo vol van is.  We reden erheen en zochten met enige moeite een parkeerplekje. Later zagen we tijdens onze stadswandeling de bordjes milieuzone. We hebben ze tijdens het rijden niet gezien en hopen van harte dat we niet perongeluk tóch in de milieuzone beland zijn. Eerst liepen we naar het centrum waar nasat de kathedraal ook de VVV was.
de kathedraal die geloof ik eeuwig gerestaureerd wordt KLIK hier voor meer informatie

 
Onder deze prachtige ramen van Chagal zie je nog net een beeld van Jeanne D'Arc

Champagne paleis. Disneyland in Reims
Na 10 kilometer lopen waren we klaar met Reims en gingen we de stad uit. We reden richting Franse Ardennen. Via de kleine weggetjes maar, het landschap was niet erg mooi. Grote kale landbouwgebieden. Wat dan weer wel leuk is aan zo’n gebied, is dat we twee grauwe kiekendieven zagen. Overal van die grote silo's. Eindelijk vonden we een kaal plekje om iets te eten en besloten naar Monthermé te rijden. Daar zijn we in 2018 met Dajo geweest en daar hadden we goede herinneringen aan.
eetplekje in de leegte

we zitten heerlijk aan de Semois

we zien hier constant waterspreeuwen

grote gele kwikstaarten (moeilijk te fotograferen) en ijsvogeltjes. Die lukken helemaal niet maar schieten constant keihaard langs.

lekker eindelijk eens barbecuen en koken op een vuurtje

de zon ging rood onder. Avondrood...
Kippensoep in deboekenkast
Met watermeloenen

Geen opmerkingen: