donderdag 6 oktober 2011

Dijon en Esch sur Sure, Luxemburg

 Het werd tijd om weer wat Noordelijker te trekken. Maar nu we toch in de buurt waren, wilden we Dijon ook even bekijken. Een schitterende stad. Hier liepen we ook de stadswandeling. Maar wat er hier te vertellen was, was ook echt te zien.
een rijk versierd renaissance pand 

De kathedraal

Huis van een rijke koopman

Het oude postkantoor

Art Deco hotel
Het landschap is toch niet verkeerd, hoor.
 En toen reden we naar Luxemburg. Ik was daar nog nooit echt geweest. Alleen heel hard doorheen gereden. Uit nostalgie va Niels gingen we naar Esch sur Sure. We zaten op een camping aan de rivier en vlakbij het dorp. Luxemburg is niet helemaal ons land. Beetje stijf en te netjes. Toch gingen we de volgende dag een stukje lopen. Even 6 caches ophalen. Toen we wakker werden lag de camping in een wolk en was het maar 6 graden. Lange broeken aan (voor het eerst deze vakantie) en fleezes. Zonder brood of drinken gingen we op pad.
Kijk, hier verstoppen ze de kabouters in hokjes.
 We vonden de eerste cache nog op de camping en de volgende twee ook snel. De anderen lagen toch wel steeds aan de andere kant van de berg. Hemelsbreed vlakbij, maar uiteindelijk hebben we weer ruim 20 kilometer gelopen. Bergje op, bergje af. We kwamen ook nog precies rond lunchtijd langs een terras. Ook al zo keurig geregeld in Luxemburg.
 En natuurlijk even het kasteel bekijken
 De zesde van de dag!
Deze lakenfabriek kwamen we door het cachezoeken ook nog tegen. Leuk museumpje. Weer een heerlijke dag tijdens onze vakantie. Nu was het dan toch echt voorbij. de volgende dag zijn we via Ried (Rita was jarig) toch maar weer naar huis gegaan
Thuis kan je ook nog genieten, hoor.

1 opmerking:

Jelka zei

Dat ziet er uit als een prachtige vakantie! Hebben we nu ook meteen alle foto's al gezien? Of hebben jullie er nog véél meer gemaakt?
Tot binnenkort, Jelka