woensdag 24 juni 2020

Ommetje naar Hellenthal

Het blog wil weer eens niet meewerken. De foto's zitten niet op de juiste volgorde maar wel ongeveer. We gingen een stukje wandelen. Meteen bij Aldert achter liepen we een  mooi pad en al snel kwamen we in een dal waar langs de bosrand weer allemaal bloemen stonden met weer allerlei insecten daarop.
het dal
grote parelmoervlinder

Bijschrift toevoegen

zwartspriet dikkopje
 Zoals altijd wanneer je met Niels aan de wandel bent, kwamen we op een gegeven ogenblik op een "pad" waar eigenlijk alleen maar brandnetels en bramen groeiden. Dappere ridder Niels, sloeg met een stok de meeste brandnetels neer en prinsesje Nienke kon er redelijk ongeschonden doorheen lopen.
hier viel het aantal bramen en brandnetels weer mee.
bremraap
bruin zandoogje


grote pimpernel meteen boomhommel
roestbruine kromlijf. Dat is een blaaskopvlieg en nadat we bestudeerd hadden wat dat voor een vlieg is, ontdekten we iets grappigs. Deze vlieg parasiteert op hommels. Toen we hem zagen, kwam hij aanvliegen op een bloem waar een hommel op zat. De vlieg landde vlakbij de hommel en even later viel de hommel op de grond en vloog daarna snel weg. Zou hij door gehad hebben dat deze vlieg gevaarlijk is of heeft de roestbruine kromlijf snel een eitje in de hommel gelegd? Interessant!

een boomheilige

metaalvlinders en snorzweefvlieg

leuk huisje in Hellenthal

Niels dus met de stok om de brandnetels te lijf te gaan
meertje met holwortel

Typisch Duits! Twee weilanden met een haag ertussen met bolbomen erin gesnoeid
de bremraap nog een keer

Hellenthal! Lekker iets drinken want, poeh! wat is het heet!
dit rondje hebben we gelopen

terug bij onze bus, deed ik een wasje. De was is nu droog en het heeft niet eens geregend!

 Dit was een goede wandeling om te oefenen voor de Rheinsteig waar we vrijdag mee beginnen. Lopen is geen probleem maar, de hitte... Daar moeten we aan wennen.



Geen opmerkingen: