donderdag 25 juni 2020

Rondje wandelen via de Krekelerheide naar Reiffenscheid

Het wil weer eens niet, alle foto's zitten door elkaar en de mooiste foto's zijn binnen blogger niet terug te vinden. Jammer. Maar niet getreurd, dwars door elkaar wordt het toch een leuk verslag van een mooie dag met een leuke wandeling. Vandaag liepen we weer een rondje vanuit het huis van Aldert. We liepen onder anderen over de Krekelerheide een mooi natuurgebied met veel orchideeën.
een indruk van de Krekelerheide

grote keverorchis

knuppelpad door de Krekelerheide

alpenwatersalamanders

klokjegentiaan

dambordje


bosorchis

wijngaardslak

bruin zandoogjes
bruin zandoogjes

lekker zitten bij Jezus


weer terug in Blumenthal liepen we nog even naar het station om naar de glasbak te gaan. Het is eigenlijk best een grappig stationnetje

onderweg, Marie

's Avonds nog even kletsen met Claudia die weer thuis was.

de afwas

weer terug van de wandeling, verdienden we wel een biertje

de wandeling

onderweg een bruggetje
We zagen nog meer hoor, maar daar lukken de foto's niet van. Een ree, een rode wouw die bijna onder onze voeten opvloog, we zagen nog een tweekleurig hooibeestje, een zilveren maan en het plaatsje Reiffenscheid waar een mooi kasteel bovenop de berg staat. Blogger heeft bijna een nieuwe interface. Die werkt, vind ik niet zo goed en de oude dus ook niet meer. Het wordt voorlopig even afzien. Ik zou het jammer vinden over te stappen op een ander blog. Dan gaat het hele archief verloren. Hopen dat het beter wordt!

Geen opmerkingen: