dinsdag 30 juni 2020

Laatste Rheinsteig wandeldag

Vandaag vertrokken we weer lekker om een uur of negen vanaf het hotel. De zon scheen en dat zou later op de dag veranderen dus wij wilden een beetje op tijd zijn. Eerst bezochten we het pretpark: Besucherzentrum Loreley. Het staat bovenop de Loreleirots en is volop in aanbouw.

Nou, dat is het dus. Aan de gebouwen en wandelpromenades te zien, kan het hier heel druk zijn.


Koolschildwants

zandbanken in de Rijn

braamparelmoer

impressionistische foto van een graanveld

klimopboom

bijenkever

Noordse streepvaren

Burg Pfalzgrafenstein
vrouwtje zwarte roodstaart
paarse parelmoervlinder
zwart beertje
 En na een paar uur wandelen kwamen we aan in Kaub waar we al snel onze auto op ons zagen staan wachten. Gelukkig. Die is er nog. Voor we daar waren bezochten we nog een wijnkelder van de plaatselijke wijnboer. Jammer gesloten. We gingen eerst even wat drinken in de biergarten en toen naar ons hotel en daarna de "stad" verkennen.




 Je ziet het al. Het is een aardig dorpje maar eigenlijk is het drie keer niks. Dinsdag dus alles gesloten of vanwege corona. In ieder geval was alles dicht ook de weinstube en het restaurant (met Michelinvermelding) in ons hotel. En de andere wijnkelder waar we eventueel wijn hadden willen kopen. Uiteindelijk was er nog een hotel open waar een restaurant bij zat. We wilden eerst wat drinken en dan eten, maar dat kon niet. Nu meteen eten of niet. Het zat vanaf zeven uur vol. Wat een k*tdorp. Afijn, we hebben redelijk gegeten im Deutsches Haus (zoals het hotel-restaurant heet) en zijn daarna na wat door het dorp gewandeld te hebben en niks nieuws gezien te hebben, maar op het terras van het hotel gaan zitten met zelf meegebrachte wijn.
kijk, de pullen zijn al gegroeid




Geen opmerkingen: