maandag 27 september 2021

wandelen om het stuwmeer

Omdat er wat gewassen moest worden, bleven we nog een dagje op deze camping. Het was behoorlijk fris! Vanmorgen toen we wakker werden was het 8,9*C. Brrr! Vandaag moesten we ook wat boodschapjes hebben (brood, kaas, wijn en meer van dat soort eerste levensbehoeftes). In het dorpje 5 km verderop zou een supermarktje zijn. We stapten op de fiets want wat we ons van gisteren in de auto konden herinneren was het niet zo bergachtig en was de weg niet zo druk. Dat laatste klopte. De weg was ook niet zo bergachtig maar wel behoorlijk heuvelachtig. Dat was trappen! Zó blij met de elektrische ondersteuning! Gelukkig mocheten we ook de berg af. Toen ik op een gegeven ogenblik 52,3 km/h fietste, be ik toch maar gaan remmen. Dat ging hard! De alimentacion was gesloten. Gelukkig was er een tankstation waar we onze eerste levensbehoeften konden kopen. We fietsten weer terug naar de camping en na de koffie met een croissantje van de bakker, die wel open was, gingen we wandelen.
koffie met croissant
We liepen een heel stuk langs het stuwmeer. Het was af en toe flink klauteren over de rotsen maar dat is alleen maar leuk.
 
even een appeltje eten

de rotsen

kardinaals mantel

zwarte mees
hagedisje

blauwe ekster


reseda witje. Niet de beste foto maar, bewijs!
We liepen dus een heel eind langs het meer en daarna over de berg weer terug naar de camping. Onderweg zagen we weer heel veel vlinders (en die andere irritante insecten). heel veel argusvlinders, bruin blauwtje, groot spikkel dikkopje, rood weeskind, kleine boswachter, bruin zandoogje, turkoois blauwtje. We zagen veel dode rivierkreeften en na bestudering blijken het waarschijnlijk Europese rivierkreeften te zijn. Daar gaat het dus niet goed mee, want ze zijn dood. ;-)
Het was een heerlijke wandeling en we waren zo vroeg terug op de camping dat we ook nog rustig even in de zon konden zitten.

Geen opmerkingen: