donderdag 30 september 2021

Iets rustiger wandelen, vandaag

Na onze pittige wandeling van gisteren, besloten we vandaag wat rustiger aan te doen. We gingen van Torla naar Broto en weer vis de andere kant terug lopen.
iets in de schoen
Het pad zou, dachten wij, vlak langs de rivier lopen dus niet zo stijl kunnen zijn.
Torla nog niet in de zon

 
al snel leek het officiële pad verdwenen, maar de grote padvinder Niels wist een mooie route te maken via oude hazelaar boomgaarden. Het was er zó stil dat we op een gegeven ogenblik een groep van zo'n 5 gemzen opjoegen. (Natuurlijk te laat om een camera te pakken)

er waren ook weer mooie paddenstoelen

de rivier

op een gegeven ogenblik raakten we het officiële pad weer en onmiddellijk moesten we via de tafelpoot van Jezus recht omhoog de berg op. Dit was haast nog steiler dan gisteren. Gelukkig was het alleen iets korter (200 meter). En daarna weer naar beneden. We moesten om een grote rots heen. Even later liep de wandeling weer rustig naar het dorpje Broto.

buiten de toeristische hoofdstraat is het een prachtig dorpje

de bonen liggen te drogen
Nadat we Broto gezien hadden, liepen we via de andere kant van de rivier terug naar Torla. Hoewel we nu aan de zonnige kant van de berg liepen, was het er mooi vochtig met beekjes en rotswanden waar water uitstroomde.
parnassia

venushaar
Om een uur of half drie waren we weer op de camping. We gingen even lekker relaxen, douchen en alvast een blog maken. Nu zit niet de hele camping op de wifi. Af en toe vliegt er wat leuks langs.
sleedoornpage

eitje van de sleedoornpage in de sleedoorn

1 opmerking:

Chaja zei

Die gemzen he? Hadden die toevallig een rood petje op?