maandag 18 september 2017

Laatste dag. Nog even San Francisco voor we gaan vliegen

 Onze laatste dag van de vakantie. Het was de bedoeling dat we zouden uitslapen, maar dat mislukte een beetje. Dus om even over negenen waren we al op pad. We wandelden naar Lombart Street.

Mooie bomen (Ficus benjamini)

Er komt nog veel mist uit zee

Lombart Street, wereld beroemd vanwege de stijle kronkelweg en het mooie park er omheen. Auto's mogen er maar 8MpH=12,8km/h. Het is leuk, maar niet te fotograferen

mooie dikke bougainville
We liepen verder naar beneden en kwamen weer bij de Fishermens Bay. Het was nog rustig en we hadden nog twee kaartjes voor de tram. Dus gingen we met de tram

zo hoort het dus

Er mag van alles niet dus...
En toen gingen we weer rijden. KLIK HIER (niet als je niet van achtbanen houdt)

De bestuurder (ze hebben er een ander woord voor, breakman of zo) moet ook hard werken. KLIK HIER
Daarna gingen we shoppen! want dat schijnt heel goed te kunnen in SF. Er was een straat, stond in alle boekjes, met leuke winkels. Ha, ha, niet ons soort. Allemaal Gucci, Dior etc. winkels. Dus daar waren we snel klaar. Dan nog maar wat rond slenteren. We kwamen weer in China Town terecht.





 Daarna deden we nog een terrasje met koffie, we zochten een paar caches in de duidelijk minder goede wijken. Triest te zien zo ontzettend veel dak- en thuislozen als er in SF rondlopen. Er lopen duidelijk heel wat mensen met behoorlijk psychische problemen tussen ook. Dat heb je als de gezondheidszorg allemaal privaat geregeld wordt en Obamacare uitgekleed. Echt heel triest.
Maar toch nog een mooi plaatje.

Toen was het tijd dat we onze auto uit de parking van het hotel moesten halen en gingen we maar vast naar het vliegveld. Daar hadden we dus zó ruim de tijd, dat ik nog even een blog kon maken.

Geen opmerkingen: