donderdag 14 september 2017

Naar Berlin-Ichtiosauris State Park en de grote leegte

Vandaag gingen we naar the Middle of Nowhere (bijna officieel). Via een weg waar bijna geen verkeer over rijdt, reden we naar het Berlin-Ichiosauris State Park. Een park waar ze zowel een spookstadje als een fossiel hebben.
De snelweg

Dorpje...Afrika ziet er soms nog chicer uit.

Ineens zagen we een kudde herten? over de weg lopen. We konden rustig stoppen en kijken en fotograferen. Het bleken
Dama gazellen te zijn


woestijn winterkoning

Berlin

dit is een zwartstaarthaas KLIK HIER VOOR MEER INFO

Interieur van een van de vele huisjes

Western Fence Lizard Sceloporus occidentalis



Ingang/bezoekerscentrum van het park
Een heel eind verderop zat nog een stuk park. Daar zou het beroemde Ichtiosaurisfossiel te zien zijn. We gingen er kijken en zagen in een hal een grappige tentoonstelling en de fossielen zoals ze in 1924 (of zo) opgegraven zijn.
Later bleek dat het eigenlijk alleen op zaterdag en zondag open is en wij stiekem met een groep die gereserveerd had, meegeglipt zijn. Je moest, bleek achteraf, zelfs nog extra toegang betalen voor de rondleiding. Mazzel! Toen wij terugkwamen van onze natuurwandeling, bleek alles op slot en stonden er allemaal mensen voor de deur te kijken of ze erin konden. ;)


 Nadat we n het park geweest waren, reden we door over de doodstillen Highway naar de Route 50 die bekend staat als de eenzaamste weg van de VS. Op de hoek van de twee snelwegen stond een oud station van de Pony Express. Nu een leuke kroeg waar we een hamburger hebben gegeten.

Het erf van de kroeg annex tankstation
We reden door tot we bij een gigantische zandduin kwamen.





 Tja, in Amerika is alles groter, hè. Daarna bezochten we nog een archeologische site waar allemaal stenen bewerkt waren met krassen en gaatjes.

Er waren er heel veel en het zag er mooi uit. Daarna reden we door naar Fallon alwaar we een hotelletje met snelle wifi namen om eindelijk ons blog bij te werken.
regenbui in de verte

Geen opmerkingen: