zondag 10 september 2017

Naar Yosemite National Park

 We wilden ook nog graag naar Yosemite National Park. Het is een supergroot park (zoiets als de provincie Gelderland?) dus we wilden meer dan een dag er heen. Overnachten is nogal een dingetje. Hotels zijn onbetaalbaar, campings zijn over het algemeen al een half jaar van te voren volgeboekt. Wij hadden vorige week toch nog twee nachtjes kunnen boeken in het Zuiden van het park in Wawona. Later die week kreeg ik al mailtjes dat er daar in de buurt nogal wat bosbranden waren en dat ik kon cancelen als ik dat wilde omdat we waarschijnlijk wel last van de rook zouden hebben. We besloten het erop te gokken dus vertrokken we zondag naar Yosemite. De weg er heen was ook al mooi.
Landschap onderweg


De bergen van Yosemite naderen
We kwamen na een file bij de ingang, in het park en gingen eerst naar het bezoekerscentrum van Tuolome meadows om te informeren wat er allemaal te doen was in Yosemite. Gek, de bezoekerscentra weten eigenlijk alleen maar over hun eigen gebied, maar het aardige meisje in het bezoekerscentrum vertelde ons wel dat in de omgeving Wawona eigenlijk geen wandelingen te doen waren vanwege de bosbranden. Ze adviesseerde ons naar een campground-bespreek-kantoortje te gaan en onze last van rook wat te overdrijven. Ze dacht dat er op andere campings wel plek zou zijn.
Na een paar keer van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, is het uiteindelijk gelukt en hadden we een leuke camping Crane Flats, die wat centraler gelegen is. Prima dus. We zetten onze tent op en liepen daarna nog even een korte wandeling (zo'n 6km).
Hier kwamen we een aantal Sequoia giganteum tegen


hoog hè?

Terug op de camping nog even in de zon


Ons plekje

Geen opmerkingen: