vrijdag 1 september 2017

Van meer naar meer via de woestijn

Vandaag moesten we weer weg uit ons hutje in Westwood. In plaats van weer naar Lassen te gaan, wilden we het meer met de wetlands dat we onderweg naar Lassen gezien hadden en waar gisteren de bever de weg overstak, beter bekijken. Dat kon niet anders dan langs de weg. Dus parkeerden we de auto langs de weg en liepen we een stuk door de (brede) berm.
 In het gebied broedden duizenden futen, er zwommen en vlogen pelikanen, ibissen, kraanvogels, ganzen en eenden.
zwarthals fuut

Het was niet erg helder een beetje mistig, maar voor de plaatjes zag het wel mooi. Nadat we een uurtje gekeken hadden bij het meer, gingen we naar een ander meer in de buurt van Reno. Al snel werd het steeds mistiger. Het was alleen geen mist maar rook

Een van de vele bosbrandjes

Pyramid Lake
Pyramid Lake was vroeger nog zeker drie keer groter (vanaf de ijstijd) ook nu is het zeker nog zo groot als het IJsselmeer. Het meer ligt midden in indianen reservaat, zoals zo vaak doen zij heel erg hun best om geld te verdienen, bijvoorbeeld met tourisme. Het zag er allemaal als een beetje vergane glorie. Het was natuurlijk geen weekend, maar het is wel erg stil.
Tropical Buckeye Junonia genoveva


mooie steen

We zochten een aantal caches



kraaghagedis


In Nixon (ja écht, zo heet het) bezochten we het bezoekerscentrum en museum

fossiel paard in het museum
Daarna reden we naar Reno waar we onze intrek namen in het huis van Claire en Mitch die nu met vakantie zijn. 's Avonds gingen we met Chaja en John uit eten .

Geen opmerkingen: