maandag 11 september 2017

Wandelen in Yosemite Valley naar de Nevada Falls


Vandaag reden we naar Yosemite Valley. Man wat een drukte! We waren nog wel behoorlijk vroeg (half 9) In het bezoekerscentrum zochten we uit met welke shuttlebus we naar het begin van onze wandeling konden. Aangezien het al aardig druk begon te worden, wilden we de rest van Yosemite Village op de terugweg bekijken. 

postkantoor in Yosemite Village
We moesten even op de bus wachten. Het werd al aardig druk, maar na een kwartiertje kwam de bus. Hij was al vol. We moesten staan. Maar het kon veel erger. Als sardientjes in een blikje stonden we in de bus. Bij de halte waar wij wilden uitstappen, stapte bijna iedereen uit. Favoriete wandeling. Je kan daar naar de lower Vernon Falls, de Upper Vernon Falls en naar de Nevada Falls (en nog wat wandelingen). Het ging meteen behoorlijk stijl omhoog. Maar, we haalden eerst onze hele buslading in om vervolgens in de vorige buslading terecht te komen. Het ging ondertussen zo stijl dat bij ons het tempo er ook uit begon te raken. Het was wel prachtig!











Onderweg naar de bovenste, de Nevada Falls, werd het al rustiger

Een konings slang

boven bij de Nevada Falls



Verboden te waden en te zwemmen. Dus...


parnassia

beer

wij zijn boven.
Kijk ook nog even een filmpje van de waterval. Omdat water beweegt, is het nooit te fotograferen. KLIK HIER
mooi hè?
Nadat we beneden waren, bekeken we het dorp nog even. Niet heel bijzonder behalve dat ze bij een van de restaurantjes wifi hadden.

Geen opmerkingen: