zaterdag 2 september 2017

Werkbezoek aan Tesla en Food truck Friday

Vanmorgen hadden we eerst een heel nuttig ochtendje. De was was droog en moest gevouwen en gestreken, we moesten boodschappen doen voor ons kampeerweekend en meer van dat soort dingen.
strijken omdat het kan
 Daarna moesten we ons aankleden om naar Tesla te gaan. In de e-mail die we gekregen hadden stond dat je een lange broek aan moest, dichte schoenen en een shirt met mouwen (kort mocht wel). Dus...
We gingen op pad. De Teslafabriek ligt ergens midden in de woestijn van god en alleman verlaten.
Hier moeten we door de security check
 In de  e-mail stond ook dat het verboden was foto's te nemen.
stiekem toch gedaan. Deel van de fabriek in aanbouw

Tesla's voor de deur



maquette van de fabriek

O jee, er is iemand niet goed geworden in de maquette!

buitenkant van de giga factory maquette
 We hebben het gevraagd, in de lobby mochten we wel fotograferen.
Tesla 3. Basismodel gaat $35000 kosten
De rondleiding begon om 15.00 uur. We hadden eerst met John afgesproken om samen te eten in de kantine. Het heet de giga factory en het is inderdaad gigantisch. Dan te bedenken dat er nog maar een derde van de fabriek af is. De menselijke maat is een beetje verdwenen.
lunchen, op de achtergrond een soort supermarkt aan snacks voor de medewerkers

De powerwall, de huisaccu van 14kWh. Dat vinden wij wel wat!
We hadden echt een interessante rondleiding waarbij ik de enige kritische vraag stelde en de rondleider, Adam, daarna de hele tijd mij aankeek bij allerlei uitleggen. Toen we weer terug waren, was Chaja ook al snel thuis en John even later ook. We gingen eten in het Idlewild Park waar het de laatste Food Truck Friday van het seizoen was. (een soort rollende keukens). Een tijdje later kwamen Cate en Pat ook en ook vrienden van Chaja en John.
We gingen daarna met z'n allen chillen bij ons (Claire en Mitch"s) huis. Vonden uit dat de verwachting voor het weekend is dat waar wij heen zouden gaan om te kamperen is dat het daar 42*C wordt. Hmmm, dat is niet zo leuk meer. Dan kan je weinig doen. Het plan is nu dat we ergens anders gaan backpacken en kamperen op wat grotere hoogte en dus wat koeler. waarschijnlijk dus even geen updates.

Geen opmerkingen: