maandag 2 maart 2020

Córdoba en Sevilla. Pffff...2 steden op een dag

Vanmorgen gingen we vroeg op pad want we hadden een boel te doen en een eind te rijden. Eerst gingen we naar Córdoba. Daar bezochten we de Mesquita


de mesquita is een oude moskee (gebouwd op en met de resten van Romeinse en Visigothische tempels) waar na de reconquista een kathedraal in is gebouwd. Het was overweldigend mooi.

we bekeken de romeinse brug 

we liepen door de oude joodse wijk

En we reden weer verder. Richting Sevilla.
Dé stier
We hebben een hotel buiten Sevilla in Dos Hermanas. Er is een bushalte voor de deur en zodra we tassen in de kamer hadden gezet, stapten we op de bus naar het centrum van Sevilla. We wilden naar het Real Alcazar (een oud Moors paleis, zoiets als het Alhambra) en in ieder geval naar de kathedraal want, daar waren we 40 jaar geleden ook en heel erg onder de indruk. Allebei de toeristische attracties waren al uitverkocht. Geen kaartjes meer. Ook weer zo'n pretpark. Heel Sevilla is onder de voet gelopen. Zo jammer. 40 jaar geleden waren wij als toeristen nog bijna een attractie voor de Spanjaarden. Nou ja, we doen er dus zelf ook aan mee. We liepen dus maar gewoon wat door de straten en straatjes van Sevilla.
Ergens hier boven de kathedraal zagen we drie kleine torenvalken vliegen

 Ineens hoorden we mooi gezang en geklap: Flamenco! KLIK hier om te zien wat wij zagen
 Zo leuk, even later ging een meisje dat had zitten kijken ook dansen. Zij deed het erg goed: Duende! KLIK hier.
Kwamen we opeens tóch nog op een attractie: Plaza Español


lieieief!

Ficus benjamini



nog meer Plaza español met de parken erom heen
Om half acht zaten we weer in de bus terug naar het hotel. We aten maar wat in het hotel. Pfff, vermoeiend hoor, twee steden op een dag. Morgen proberen we de Cota Doñana te bezoeken.

Geen opmerkingen: