donderdag 5 maart 2020

Kloven

Vanmorgen vertrokken we weer uit Jerez. De volgende stop is Ronda. We reden er heen via de Sierra Grazalema. Een prachtig gebergte met allemaal super kronkelige haarspeld weggetjes en best veel mist. Soms was het ineens weer zonnig en dan kwam er weer een wolk. Maar het was een mooie rit en we kwamen zo bij een wandeling door een kloof die we uitgezocht hadden.
Chamaerops humilis, Europese dwergpalm

Orchis olbiensis kleine mannetjes orchis
 Al heel snel nadat we de bocht om gegaan waren zagen we de eerste vale gieren vliegen en even later stak er een groep van zo'n 10 steenbokken (ook met jonkies) het pad! Geweldig en de foto's zijn mislukt van de opwinding.
vale gieren


Na een tijd naar beneden gelopen te hebben, kwamen we onderin de kloof. Daar is normaal gesproken in deze tijd van het jaar een rivier, maar het is al een tijd veel te droog in Spanje dus ook deze kloof was gewoon droog en we konden verder naar de grot die er zou zijn.




De grot is lastig te fotograferen. Ik heb geprobeerd het te filmen. KLIK hier voor het filmpje.
panoramafoto geeft het ook lastig weer
Oké, na een tijdje moesten we toch weer omhoog. Naar beneden was heel stijl. Omhoog dus ook. Pfffff! Ik heb een paar filmpjes gemaakt tijdens het omhoog lopen. Misschien krijg je dan een indruk. KLIK hier.
Nadat we weer boven waren en het ondertussen heel koud en winderig was geworden, aten we iets en reden richting Ronda. Het werd steeds mistiger. 
Uitzicht op het dorpje Grazalema
Uiteindelijk kwamen we aan in Ronda. Nadat we ingechekt hadden in ons hotel, gingen we de stad bekijken Ronda ligt ook aan een kloof. Lees hier meer over het stadje KLIK Ook hadden wij al een keer een uitzending van Gort over de grens gezien in oa Ronda. KLIK hier voor de uitzending (geloof ik)

peachtig hè?



ook wat vergane glorie





Geen opmerkingen: