woensdag 4 maart 2020

Een verrassende dag

Vandaag stond Jerez de la Frontera op het programma. We hadden er niet teveel verwachtingen van. Het stadje stond in ons boekje niet te enthousiast beschreven. We hadden daarom wat gebiedjes in de buurt van Cádiz uitgezocht waar we misschien wat vogels konden kijken en wandelen langs wat zoutpannen. Op naar het bezoekerscentrumvan de Bahia de Cádiz. Die stuurde ons weer naar een ander bezoekerscentrum.Hmmmm... Dan toch maar op de kaart dat ene stukje langs het strand. Anders konden we in ieder geval lekker langs het strand. De weg was afgesloten. Lopen dus maar langs het strand.


zeeduivel (dood)


Op een gegeven ogenblik (4 km verder) was er een cache. Daar liepen we heen en ontdekten een schitterend pad langs de salinas.  Prachtig! We zagen: kleine zwartkoppen, wulpen, regenwulpen, kluten, steltkluten, bonte strandlopers, lachstern, reuzenstern, grutto's, huiszwaluwen, boerenzwaluwen, drieteentjes, zilverplevieren, zwarte ruiters, steenlopers, flamingo's, ooievaars, lepelaars, dunbekmeeuwen, geelpoot meeuwen, zwenkkrabben, europese kanarie en vast nog meer dat we vergeten zijn nu.
Toen zagen we ineens een gele bloem in de verte en even later stonden ze overal. Een soort bremraap.

Cistanche phelypaea

Zo1, wat een kaktus!

Lysimachia monelli

En toen waren we na hele einden lopen langs het strand en langs de verschillende salinas toch maar in Jerez de la Frontera. We zitten in een schitterend hotel maar, hup meteen weer op pad want hier is ook een moors paleis dus wie weet lukt het dit keer om het eens te bekijken. Wij erheen. Alleen 's morgens open. GRRRR!


grote ficus


 Er zou ook een prachtige kathedraal zijn. Die was wel open. Wij dus erin.


dit is een onderstel van een auto om een heiligenbeeld mee te vervoeren bij een processie



Heilige vuilnisbelt?

We gingen de trappen op naar boven. Er zou een mirador (uitzichtpunt) zijn. Wij helemaal naar boven. Dit was het. Niks
Nou, we hebben Jerez gezien. Vanavond nog even iets eten daar en dan zijn we met Jerez wel klaar. Het was er wel erg lekker weer!

Geen opmerkingen: