zondag 22 maart 2020

Nog een wandelingetje zonder iemand tegen te komen

Omdat gisteren half Nederland tóch met z'n allen naar het strand, de bossen, het park , de bouwmarkt en de afvalstraat was gegaan, was het vandaag nog belangrijker een plekje te vinden om te wandelen waar je nauwelijks iemand tegenkomt. We gingen in ieder geval maar weer bijtijds op pad. Rondje langs de Zuiddijk en de Eilandspolder dit keer. Het woei weer erg hard en we waren weer blij dat we onze winterjassen aan hadden.

de kuifeendjes waren echt schitterend vandaag. Zo met het zonnetje erop hadden ze echt groene kopjes en een prachtige kuif.


bloeiende dotters

nog meer in bloei

ik bedoelde dus deze pinksterbloem

maar wel ijs in de sloot

en rijp op de grond

brandganzen





grutto's in de sloot
Toen we om 10.20 uur klaar waren met wandelen, kwamen de meeste mensen op gang en liepen ze gezellig dicht op elkaar te kletsen. Niks geen social distancing. En als je er iets van zegt, wordt men boos. Wij gingen weer naar huis. Daar ging Niels het steigertje boven de sloot opnieuw maken. De sloot is onlangs uitgebaggerd door het Waterschap en zij hebben de vorige steiger omver gebaggerd.

Tadaaa! Klaar in een half uurtje
Verder hebben we nog een boodschapje gedaan, braaf met maar een persoon de winkel in en lekker in het zonnetje in de luwte buiten een broodje gegeten. Spannende zaken in het leven van COVID 19 isolement.
Ook moesten we nog een filmpje maken voor een jarige wiens verrassingsfeest niet doorgaat vanwege weer COVID 19. Die is hilarisch geworden, maar die delen we maar even niet. Anders is het geen verrassing meer voor de jarige!

Geen opmerkingen: