zaterdag 12 februari 2011

Echte toeristen in Key West

Nadat we een heerlijk nachtje geslapen hadden in ons queensize bed (dat is groter dan kingsize geloof ik) aten we een verschrikkelijk plastic ontbijt in de lobby van het hotel. Afijn om half negen waren we op pad. We parkeerden de auto bij onze volgende overnachtingsplek en liepen zigzag door Key West naar het Zachary Tailorpark. Overal prachtig huizen en, heel opvallend, grote bomen. Hoe zit dat met al die orkanen die hier overheen waaien?
Hier proberen een haan en een Bougainville tegen elkaar op te bieden qua kleur.
In het Zachary Tailorpark vonden we eerst een cache, met een travelbug erin. Leuk! Die nemen we mee naar Nederland. Wat blijkt bij het nalezen van de gegevens...de bug kómt uit Nederland en is onderweg naar Alaska. Maar niet meenemen naar huis dus. In het park was een oud fort uit de Spaanse en Burgeroorlog. Gelukkig hebben we niet op de begeleide rondleiding gewacht want dan hadden we alleen informatie over kanonnen gekregen. Nu zagen we allemaal blauwveugel talingen en konden we rustig grapjes maken.
Vanuit het raam zagen we een kunstwerk staan. Daarom en omdat we dat wilden, liepen we een wandeling door het park. We liepen langs nog een zooitje kunstwerken en langs het strand.
Eerst moest ik nog even sexy poseren voor de kanonnenfabriek. Waar is Dikke Bertha???
Vlak voor de kust, waar je bij mooi weer even heen zou zwemmen/pootje baden (ja, het regende en het was KOUD! 18 graden), waren een paar eilandjes met vogels erop. Onder anderen deze pelikanen
En deze jongen een schaarbek, vloog er steeds voor langs. Wat een prachtige vogel en wat een mooi gezicht om hem te zien fourageren!
Daarna liepen we Duval street en het toeristen gebied af richting "Sunsetsteiger" Daar gaat iedereen altijd heen om de zonsondergang te bekijken. Er omheen is een groot toeristisch circus ontstaan. We liepen een winkeltje binnen waar de hele wereld aan schelpen te koop was. Volgens mij is de helft illegaal om mee te nemen. Erg hoor. Er was ook een prachtige speelgoedwinkel. Dat was voor ons volwassenen ook geweldig om te bekijken. Verder was er heel veel rotzooi en sigarenwinkeltjes gerund door Cubanen. En overal kroegen en kroegjes.
In een van die tenten gingen wij lunchen. Het was een Cubaans restaurant en ze hadden er lekkerre koffie!
Er was ook een parkje waar ze alle standbeelden van plaatselijke beroemdheden bij elkaar hadden gezet. "Zo, iedereen een standbeeld en nu niet meer zeuren!" Er was nog een lokale beroemdheid van overzee ook.
Toen liepen we de hele straat weer de andere kant op. Daar is namelijk het beroemde Zuidelijkste punt van de verenigde staten. Een grote toeristische attractie waar de Chinezen en Japanners met busladingen tegelijk gelost worden. Er rijden allemaal auto's heel langzaam door de straat en iedereen gaat er toch even op de foto. Lachen, hoor!
Maar ja, ik toch ook maar even. Je bent er tóch wel echt geweest!
Even verderop zat een palmzanger te drinken uit de bloem van deze palm.

En de grandeur veranderde ook weer een beetje in vergane glorie. Nienke klikte er weer lustig op los met haar camera! Prachtig!
Nou, en toen liepen we naar ons motel. We zitten op een woonboot. Daarna deden we boodschappen voor een paar dagen. Wie weet zijn de winkels wel dicht op zondag. Ik geloof het niet. Ik denk dat de heilige dollar in de VS toch nog heiliger is dan God, maar je weet maar nooit. Vandaag weer even zelf koken vanwege de dure overnachting en van onze eigen zonsondergang in de heven genieten. Daarna moeten we de stad weer in! Poeh, vakantie lijkt wel werken. Niels heeft net uitgerekend dat we zeker 25 km door de stad heen en weer gelopen hebben.

Geen opmerkingen: