zondag 13 februari 2011

naar de Everglades

Vandaag vertrokken wij weer van Key West naar het vaste land van Florida. De zon scheen en het werd weer lekker weer. Onderweg zagen we nog hele groepen zilverplevieren en willets, maar na een eind rijden bereikten we het Evergaldes National Park. Al snel kwam de eerste trail die we konden lopen. Die was prachtig. Vol met allerlei verschillende soorten reigers, aalscholders, purperhoenen, alligators en slangehalsvogels. En dus ook deze groen reiger.
De slangehalsvogels zaten op nest met jongen en-of eieren.
Deze kleine blauwe reiger maakt heel mooi schaduw met z´n vleugels om visjes te kunnen vangen.

We reden helemaal door naar Flamingo. Daar zetten we de tent die we van Erwin en Astrid te leen hadden op, op de campground. Beetje hout gekocht. Ons kon niks meer gebeuren! KOUD! 10°C of zo! Toen het hout op was dus toch maar in de tent gezeten om warm te blijven. Ik ging zelfs op z´n Willy´s naar bed!
Vandaag onderweg, waar de Key´s net ophouden en het vaste land begint, lekker koffie gedronken in Alabama Jacks. Jammer genoeg m´n vest laten liggen en ook geen zeekoeien gezien die Niels daar vorige keer wel had gezien.
Ook brachten we nog een bezoek aan de beroemde boerenwinkel `Robert was here`. Aangezien het niet helemaal het seizoen was, lag er niet veel heel speciale groenten en fruit.
Op de trail die we met alle reigers en zo liepen, waren ook veel alligat0rs.

Daar zit Niels daan bij het vuurtje met z´n muskietennet over z´n hoofd.!

Geen opmerkingen: