dinsdag 23 augustus 2022

Eindbestemming bereikt

Vannacht aan zee woei het hard. We sliepen daardoor wat onrustig en waren dus (alweer) vroeg wakker.
De zon kwam op in zee

 Om half acht reden we weg van de camping. Het begon gelijk met een aantal stevige kuitenbijters en flinke tegenwind. Gelukkig draaiden wij na een half uurtje of zo naar het Westen en dat was met een windkracht 4 uit het Zuidoosten, niet verkeerd. We zoefden heuvel op en af over het eiland Als. We waren al om half negen in Sønderborg. Tja, dan hoef je nog niet eens te zoeken naar een kroeg. We informeerden bij een voorbijganger wel naar een bakker, die zijn om 8.op uur altijd al open. De voorbijganger wist het niet maar de mevrouw op het balkon loodste ons mooi naar een supermarkt met bakkerij afdeling. Daar kochten we ook een lekker broodje om buiten de supermarkt op te eten.
Rustig eten werd het niet. Hier ben ik in een levendig gesprek verwikkeld met een voorbijgangster. Over de moderne tijden en de jeugd van tegenwoordig. 

Op de heenweg maakte ik hier ook een selfie op de fiets

Vlakbij Kruså eindelijk een koffie tentje. Niels wordt er helemaal raar van

En toen waren we om kwart over elf weer op de camping waar onze bus braaf op ons te wachten stond.
We hebben 635 km gefietst Sen ons prima vermaakt. Niels z’n geblesseerde knie heeft het goed gehouden. Nadat we de bus neergezet hadden op de camping hebben we de fietstassen uitgepakt. De was gedaan, boodschappen gedaan en de fietsen achterop de auto gebonden. Al met al allemaal gestudder en zo was er opeens een dag voorbij.
Op de vlinderstruik op de camping zat het nog vol met kleine vos, dagpauwoog, groot koolwitje, distel vlinder en atalanta

Niels kreeg een bloedrode heidelibel op zijn knie.
Zo, nu is het tijd voor een heel luie vakantie. (Alsof we dat kunnen)

Geen opmerkingen: