woensdag 31 augustus 2022

Hasbrucher Urwald

 Toen ik vanmorgen met mijn slaperige hoofd de bus uitstapte om naar de wc te gaan, dacht ik dat een van onze buren zijn hond los had laten lopen. Het bleek al heel snel om een ree te gaan. We schrokken allebei van elkaar en het ree rende weg. Zit je op zo'n grote camping!

Later vanmorgen zaten we voor de bus te ontbijten toen we een enorm gedoe en gekrakeel hoorden van boerenzwaluwen, Niels zegt dat het huiszwaluwen waren maar volgens mij waren het dus boerenzwaluwen. Zwaluwen in ieder geval. . Ze waren allemaal aan het verzamelen en probeerden allemaal in dezelfde boom of op dezelfde vlaggenmast te zitten. Niels zei:" O, die zijn aan het verzamelen voor de trek naar het Zuiden" Toen we vanmiddag weer terug waren op de camping, was er geen zwaluw meer te zien. Vertrokken naar het Zuiden. Dat duurt weer een half jaar voor we ze weer zien. KLIK hier voor een filmpje

Na het ontbijt, stapten we op onze fietsen en reden we naar het Hasbrucher Urwald. We zetten de fietsen nabij de Jagdhüte en gingen wandelen door het bos.

zwavelzwam

we wandelen

ook langs de bosranden

bruine kikker

de Georg Marien eiche

er staan veel bankjes in het bos

de staat van zijn verschilt nogal

klein geaderd witje (tweede generatie)

Kleine ijsvogelvlinder

gevaarlijk!
Het was erg rustig in het bos. We hoorden wel veel meer vogels dan in het Deense bos van de week. We hebben de grote, middelste en de kleine bontespecht gezien! en buizerden en roodborsten, koolmezen, hoornaars die heel mooi op jacht waren naar allemaal vliegen.
prachtige oude haagbeuk

Tandzaadboorvlieg op boerenwormkruid

de Frederieke eiche



Geen opmerkingen: