donderdag 18 augustus 2022

(Graf) heuvel op en (graf) heuvel af.

Vandaag fietsten we via Koster naar Vordingborg. Onze goddelijke beachvolleyballer moet rekening houden met zijn blessure en de weersverwachting is dusdanig dat het waarschijnlijk morgen veel gaat regenen, we wilden met regen graag in Kopenhagen zijn. We laten de kliffen kust van Møn maar zitten. Die plaatjes kennen we al
Kijk, de kliffen van Møn
Wij fietsten richting Sjælland door een heuvelachtig landbouw gebied met heel veel grafheuvels en hunebedden. 

Deze grafheuvel heet  Ganggrab Kong Asgers Høj. 


Die brug in de verte nemen we niet

 
Niels komt uit het hunebed


Onze fietsen


In de wel 10 meter grote grafkamer van Kong Asgers

Uitzicht vanaf de brug over de Storstrøm 

Daar komt Niels aanfietsen op de brug

Weer eens een kasteeltje 
Zo fietsten we de hele morgen heuveltje op heuveltje af en vanaf dat we op Sjælland waren gelukkig met de stevige windkracht 4 in de rug. Dat is het betere werk!
Eenmaal in Vordingborg was er een soort van terrasje bij een snackbar. Daar drinken we een kopje koffie en deelden we hun interpretatie van een appeltaartje. Onderweg hadden we ons namelijk al de hele tijd beklaagd over die rare Denen die nergens terrasjes hebben om een kopje koffie te drinken. Fiets je de hele dag kom je gewoon niks tegen. En dat terwijl de Denen erom bekend staan dat ze levensgenieters zijn!

Afijn, om een uur waren we op de camping waar we een hutje gereserveerd hebben. Het schijnt dus echt slecht weer te worden vannacht en morgen en de onweersbui van vannacht had alweer door het grondzeil gelekt, dus we vinden het tijd voor wat luxe.

Na de lunch een zeebad en een douche, gingen we weer naar het stadje om alvast treinkaartjes voor morgen te kopen en het stadje te bekijken waarvan de toeristen informatie zelf zei dat het behalve de ruïne van het kasteel en het bijbehorende museum niet erg interessant is. Maar, dat willen we zelf zien.
Er is een aardige botanische tuin, nou ja, een artsenij tuin

Het museum

Gebouw met ganzen erop

In het museum was een tentoonstelling over macht, diamanten en bloed aan de handen van de Deense koningen en in dit geval, vooral koninginnen 


We zijn in het land van de bonte kraaien. Dat geeft zo’n vakantiegevoel 

De toren van het kasteel, de ganzentoren. Daarom het symbool van de stad

Heel oude es

Gans op de toren

Uitzicht vanaf de toren

Vandaag ging de zon weer mooi onder. 

Geen opmerkingen: