dinsdag 16 augustus 2022

Rustdag 1

Vandaag dus de geplande rustdag. Vannacht had het geregend en we hadden wat nattigheid in de tent. We waren dus even lekker aan het studderen met alles droogmaken en zo. O ja, toen we gisteravond naar bed gingen werd ik nog twee keer gestoken/gebeten door een beest in mijn bed. Een soort wesp of zo. Dat was niet leuk en nu heb ik een heel dikke bult op mijn kuit en een hele dikke onderkant van mijn voet. Afijn, hangen is erger. We begonnen na een ontbijt je met gekookt ei met naar het dorp lopen naar de fietsenzaak die we op internet hadden gevonden. In een oninteressante buitenwijk. De meneer was buitengewoon vriendelijk maar had geen fietstas. Ja, misschien in Nybørg 26 km verderop. Maar bij nadrukkelijk vragen was er nog een rijwielspecialist in het dorp op het centrale plein in het centrum. Wij daarheen. Bleek daar de perfecte fietstas te zijn. Een ortlieb die je ook als rugzak kunt gebruiken. De man, een gazelle specialist, wilde de tas wel voor mij monteren, dus we haalden de fiets op en gingen weer naar het dorp. Ondertussen klaarde het weer op en werd het steeds zonniger en warmer. We moesten een half uurtje wachten dan was de fiets klaar.
Eerst maar even een bakkie op de internationale foodmarkt

 
De oude tas

De nieuwe tas

We bekeken ook het toch wel erg leuke oude gedeelte van Maribo

Oude kerk waarvan de eerste al in 1420 gebouwd is, deze vorm stamt uit 1720 maar wel met de oude kloostermoppen uit 1420


Taxus
We gingen terug naar de camping aten wat, lummelden wat, lazen een boek en meer van dat soort rustige dingen en daarna liepen we weer naar het stadje om dé winkelstraat te bekijken en de binnenkant van de kerk.
Best mooi en oud

Er lagen ook allemaal oude grafstenen.

De rest van de tijd hebben we besteed aan lezen, koken, de boel regen klaar maken voor de dreigende onweersbui die toch niet kwam en voorbereiden voor morgen. Dan gaan we weer fietsen.

Geen opmerkingen: