woensdag 17 augustus 2022

Vier eilanden op een dag en een pontje

We waren vroeg wakker omdat er opeens allemaal verkeer vlak achter onze tent langsreed. Nou ja, eruit dan maar. Zo kwam het dat we al om 7.45 uur op pad waren. Het was nog een beetje nevelig maar wel al zonnig en het leek wel weer een warme dag te worden. Er was nauwelijks verkeer en ook bijna geen wind. Bergen vielen ook erg mee. We gingen als de brandweer.
Mooi die ochtend nevel

 
Bij dit kasteel waren een aantal jonkers de edele sport van het polo spelen aan het oefenen

Met enige regelmaat kwamen we allemaal hunebedden tegen

De beuken groeien hier tot aan de zee

Het strand, we fietsten toch nog even door

Op een gegeven ogenblik kwamen we een stukje strand tegen met een boompje en besloten we dat het wel zo’n beetje lunchtijd was. Nienke ging even pootje baden

 
Niels nam een duik

En verder gingen we weer. Om kwart voor twee waren we in Stubbekøbing waarvandaan de boot naar Bøgø gaat. Die boot moesten wij hebben. We moesten drie kwartier wachten maar, met een biertje/frisdrank je erbij gaat dat prima.

Stubbekøbing

Daar komt de boot naar Bøgø

Het is een oude boot al 80 jaar en alles behalve elektrisch. Het motortje plofte er lustig op los.


In Møn staan we op camping Møn. We kwamen onderweg behalve een stalletje waar we niet het goede gepaste geld voor hadden, geen winkels tegen. Geen nood, volgens de website is er een campingwinkel. Die bleek nagenoeg leeg. Gelukkig wel 2 biertjes, een fles wijn, twee zakjes chips en wat brood. Wij zijn gered. Tent opgezet en eerst maar eens een biertje. We hebben 95 km gefietst en zijn over vier eilanden gekomen vandaag: Lolland, Falstad, Bøgø en nu Møn

Na het biertje gingen we even zwemmen in zee (Ja, Nienke ook!) onder toeziend oog van twee grote sterns. Toen relaxen, eten maken etc. Niels brouwde een heerlijk maal van de karige ingrediënten die we hadden.
Na het eten liep Niels nog even naar het strand. Hij kwam allemaal plantjes tegen
Duinaveruit

Zeepostelein

Stekend loogkruid 

Sedum 


Geen opmerkingen: