zondag 21 augustus 2022

Over de Grote Beltbrug

We vertrokken weer bijtijds vandaag. We moesten een trein halen. We heuvelden op en neer door het Seelandse landschap en om 9.05 uur waren we op het station van Korsør. Over drie minuten zou er een trein gaan. We besloten toch maar een trein later te nemen. Dat was maar goed ook. Alleen de lift deed er al vijf minuten over om op het perron te komen
Wachten op de trein. We mogen niet zelf over de Grote Beltbrug fietsen. Dat moet per trein. Spannend! Wat zullen we allemaal zien? Niks! Het grootste gedeelte zit je in een tunnel. 
Overigens is het bij de DSB slecht geregeld.  Je móet met de trein als fietser, maar de trein met speciale fiets wagon heeft drie treden die je op moet met je fiets. En er is geen gootje of zo om je fiets naar binnen te rijden. Gelukkig was er een aardige jongen met een racefiets die ons ging helpen. Ook met uitstappen. Nu moesten we alleen Nyborg nog uit zien te komen maar dan waren we op het zo aangeprezen fiets eiland Fyn. 
Dit haven gebouw stond nog in Korsør, maar het zit weer eens door de war. 

 
Kasteel Nyborg

Nog een kasteel

En weer een kasteeltje
Het aanbeden eiland Fyn viel voor ons wat tegen. Ja hoor, mooi en Deens maar harde tegenwind en ongemeen felle stijle heuvels waar je helemaal kapot op gaat. En door die wind, rijd je naar beneden met je zware bepakking én hard bij trappen nog niet harder dan 26 km/h wat ook niet helpt bij de volgende heuvel. 
Gelukkig, daar was Lundeborg havn. 

Tijd voor een broodje een flesje fanta en een rustpauze. 
Nu was het niet zo ver meer naar Åbyskov, het doel dat we vandaag voor ogen hadden. 
De tent staat weer

Hier ging Niels nog even zwemmen

En ev3n echt met vakantie

Opeens was er een korte felle bui. We zouden net eten dus toen maar op het overdekte camping terras

We pikken de halve camping in.  Ondanks de regen moet de was nog wel drogen. 

Geen opmerkingen: