donderdag 19 juli 2018

Moron en naar het Khuuvsguul meer

Dat heet vakantie! Weer zaten we om 7 uur aan het ontbijt. We moesten vandaag weer een flink stuk rijden en ook veel off road, dan gaat de gemiddelde snelheid niet boven de 25km/h uit. We hadden de tijd dus wel nodig! We reden richting Moron, een belangrijk plaatsje in de regio. Eigen vliegveld en een grote markt. Waarschijnlijk zo'n 8000 inwoners, kan ook minder zijn.  Onderweg stopten we weer regelmatig als we wat leuks zagen.
groepje monniksgieren bijvoorbeeld


de slager vervoert het vlees





alles voor uw ger
 Na de markt gingen we lunchen en naar het postkantoor (altijd leuk). Daarna reden we naar een beroemd park vol met zogenaamde Deer Stones. (Runenstenen zijn vergelijkbaar). Ze stammen uit de steentijd en zijn versierd met prachtige dierfiguren, mensfiguren en hemellichamen.
het hek zat dicht. Gelukkig heeft Niels altijd een zakmes mee.



 Daarna reden we weer verder. Zo nu en dan stopten we weer.
bijvoorbeeld voor jaks



Toen wilde Moogie een beetje opschieten er kwam een gigantische onweersbui aan. Hier zie je een filmpje van hoe hij rijdt. KLIK maar We hebben een beetje een bui gehad maar de echte hoosbui hebben we weten te ontlopen. Wel was het laatste stukje tot ons gerkamp aan het Khuusguul meer nogal een glibberige modderige papzooi, waar Moogie alleen met veel stuurmanskunst doorheen kwam. Het regende toen we aankwamen. Allemaal drukdoende mannetjes maakten meteen een vuurtje in de kachel in onze tent om het droog te houden en te voorkomen dat alles naar nat schaap gaat ruiken. Volgens de Mongoolse gewoonten stap je een ger gewoon binnen zonder kloppen of zo. Dat doen deze mannetjes dus ook. Ook midden in de nacht als ze denken dat je vuurtje uit is. Wij vonden al redelijk vlot het schuifje op onze deur.
de kachel ging aan met zeiknat hout. Gevolg wij zitten met een hoog opgestookte kachel met de deur open om de rook en de hitte buiten te laten.

Geen opmerkingen: