dinsdag 17 juli 2018

Van Ulaan Baatar naar Amarbayasgalant

Vanmorgen moesten we weer heel vroeg uit de veren want als het goed was, zouden de tassen van Jaap en Nienke komen. Om zeven uur stonden we op het vliegveld.
Ja hoor! Ze zijn er. Gelukkig niet verplicht shoppen!
Daarna reden we via een industriegebied de stad uit. Ergens op het industriegebied zat een grote supermarkt waar we water insloegen voor de komende dagen. Er liep daar ook een spoorlijn, er stak een goederentrein over. Halverwege bleef hij staan en toen reed hij weer terug. Alle auto's doken er aan alle kanten tussendoor. Lekkere puinhoop.

 Toen waren we de stad uit en begon het groen. Heel veel groen.
 Bovenop (bijna) iedere top van een heuvel of een berg, staat een berg stenen en een paal met allemaal blauwe sjaals eraan en erom. Dat is iets heiligs. Je moet/kan er dingen offeren en je moet er driekeer linksom omheen lopen om geluk en zo af te dwingen.


Regelmatig stopten we. Dan zagen we weer een Mongoolse buizerd of een zwarte wouw, of jufferkraanvogels.
zwarte wouw
 We zagen een meertje daar stopten we even. met de telescoop keken we wat er zat. Vooral heel veel casarca's en heel veel plastic!


Ergens onderweg stopten we bij een eettentje waar we lekker gingen lunchen. Iets met noedels en ei.


De wc
 Toen hoorden we opeens een heel gek geluid in de auto. Moogie, onze chauffeur reed de auto de berm in en ging 'm repareren. Dat lukte toch niet helemaal. Gelukkig waren we net een kwartiertje rijden van Darhan. Een "grote" plaats op zo'n 250 km van Irkoetsk. Moogie reed daar heen en wij gingen even wandelen in het gebied waar we gestrand waren.

 We kwamen van alles tegen. Schapen, geiten, oeverzwaluwen, blonde tapuiten, ringmussen, roodpootvalken en sabelsprinkhanen

 Vlak voor de regenbui zou losbarsten, kwam Moogie weer aanrijden met een gerepareerde auto. We reden weg uit de regenbui. Na weer een tijdje rijden, gingen we opeens van de weg af. Zomaar een grasveld in. Daar reden we dik een half uur en opeens was daar het gerkamp waar we gingen overnachten.
de gers

de ger van binnen

de mannen 

Geen opmerkingen: