dinsdag 31 juli 2018

Naar de Yol vallei

 Na een nacht vol herrie van onze Koreaanse mede kampgenoten (het schijnt normaal te zijn voor Koreanen) vertrokken we toch weer op tijd. het was een beetje druilerig maar het woei ook hard, dus dat zal wel snel overgaan. ik zag ergens een hert, nee toch niet. Het zal toch wel een paard zijn. Toen stond er een 4x4 de weg te blokkeren hij wees op dat paard en vertelde dat het een Khulan (Mongools wild paard) was. Oke, na wat googelen zie ik dat het een wilde ezel is. Maar toch heel bijzonder. KLIK HIER voor meer info
zo zien ze eruit, wij zagen er maar een.
Normaal wonen ze veel westelijker in het land. Dit was een verdwaalde, denk ik. Maar heel bijzonder!
kamelen zagen we ook
 We reden redelijk makkelijk. Je moet wel in het spoor blijven. Als je naast het spoor terecht komt, zit je gegarandeerd vast. Op een bepaald moment kwamen we in een prachtig hobbelig landschap terecht. Heel mooi, maar wel fout. We konden niet verder en moesten weer terug. Nu reden wij in een optocht met andere busjes.

 Op een gegeven ogenblik werd de grond nog slapper. er bleek ook een meer te zijn. Daar gingen we kijken. We begonnen met een dwerguiltje vlakbij. Leuk hoor. Verder zat er niet veel in het meer.
 Op een gegeven ogenblik zagen wij aan de rechterkant alle busjes en wij reden links. O,o, zou dat wel goed gaan? er kwam een gewone personenauto aan. Daar overlegde Moogie even mee en hij ging achter die auto aan. Tot we ergens een soort ondergelopen land moesten oversteken. Dat ging natuurlijk nooit lukken. wij stapten maar weer eens uit en gingen lopen. KLIK HIER hoe de auto gaat.
KLIK HIER voor onze tocht

Nadat we weer schoon waren allemaal, reden we door en we bleken vlakbij een dorpje. daar gingen we in een soort snackbarretje onze meegebrachte lunch opeten. Daarna na het dorpje begon de asfaltweg. Wat een luxe! dat duurde niet lang. Door de vele regen was heel veel weg weggeslagen.

 Moesten we toch weer off road! Na een tijdje kwamen we bij de Yol valley. Eerst bezochten we het natuurmuseum. een verzameling mottige opgezette beesten.
lammergier

khulan
Toen waren we bij de beroemde Yol valley. KLIK HIER voor meer info.
clematis

mongoolse vink




hier ziet Niels eindelijk een rotskruiper. Het waren er twee en ze gingen nog samen vechten ook!

even later zagen we ook de lammergier.Goed kijken, dan zie je 'm op deze foto.
Na deze wandeling gingen we naar ons gerkamp.

Geen opmerkingen: