zondag 22 juli 2018

Naar Shine Ider

De rust was weer over. We gingen weer bijtijds op pad. Eerst met de 'snelweg' naar Moron waar we weer water en andere dingen (wijn, wodka) moesten inslaan bij een supermarkt en daarna offroad verder.  Onderweg kwamen we een boom tegen waar misschien wel 200 zwarte wouwen in zaten. 
zwarte wouwen

Even later stopten we weer ergens. Bazraa en ik klommen een berg op omdat daar een cache lag. Vijf dagen geleden gevonden en daarvoor twee jaar!
uitzicht vanaf de berg
 We reden verder. zo groot! Zo groen! Er waren bergen met een riviertje en daarlangs verspreid wat gers. Alsof je naar een diorama in een museum kijkt over bewoning in de oertijd. Alleen is het nu 2018. Dat zie je aan de auto's naast de deur of de zonnepanelen en de satelietschotel naast de ger.

 Daar ligt ons volgende gerkamp. Ineens een raar geluid uit de auto. Bij nadere bestudering blijkt de auto door z'n veren te zijn gezakt. Gelukkig maar 250 meter lopen van het kamp. Wij pakken onze bagage en lopen naar het kamp. Moogie rijdt heel voorzichtig achteruit het terrein op. Na de lunch gaan wij wandelen en Moogie de auto repareren.
het kamp
 Tijdens de wandeling zien we een zwarte wouwen nest met pullen (door de verrekijker) en heel veel marmotten.
marmotten kijken

er staat ook veel edelweisz


zoveel, je kan er gewoon niet niet op staan

hier zit een grote gele kwik


na het wandelen is de auto gerepareerd en drinken we wat met z'n allen

Geen opmerkingen: