donderdag 15 juli 2010

Eigenlijk best een saai bericht

En zo zit ik dan dagen in een gangetje te kijken en te wachten en heen en weer te lopen...
Klimaatregeling bij kinderen door Nienke

Ik kwam een origineel oud bordje uit de moutfabriek tegen


De buitenruimte wordt steeds mooier versierd


Zoals jullie natuurlijk altijd al verwacht hadden, komt hier dan een bericht van het saaie leven. Ik ben gewoon aan het werk. Dat is uiteindelijk ook gewoon maar werk, dus niet zoveel het vermelden waard. Het is hier nog steeds erg heet, hoewel het nu elke avond wel even onweert. Gisteravond hadden we een klein feestje bij het prachtige binnenplaatsje en kantoor van het art department. Dat was gezellig. Vandaag en morgen werken we een zogenaamde split day. Dat betekent dat je om 12.00 uur begint en tot 24.00 uur doorwerkt (of een uurtje later zoals vrijdag).
Overigens stuurde Naomi mij het volgende nieuwsbericht. Heel fijn. Het echte wereldnieuws ontgaat mij hier volkomen. Ik heb nog geen een keer de rust gevonden om de Duitse televisie aan te zetten en via internet naar het Nederlandse journaal kijken, lukt vanwege de langzame verbinding helemaal niet. O, dat lukt niet om het erin te plakken. Zie reacties.

2 opmerkingen:

Nienke zei

Hier dus het journaal van Naomi:
Hier het journaal van 15/7.
afgelopen week is er in Midden Beemster een kat doodgeschoten, de eigenaar vond het beest in zijn tuin. Van de dader ontbreekt nog elk spoor.
De wereldkampioenschap finale is zondag door 180-000 mensen gevolgd op het museumplein, het verliep rustig. De stadsreiniging had twee dagen nodig om de laag van een halve meter afval weg te krijgen. Ze waren met 's nachts doorwerken net op tijd klaar voor het volgende evenement.
De vice wereldkampioen is gehuldigd in Amsterdam na een boottocht over het ij en langs de grachten werden ze op het museumplein gehuldigd. Dit maal zijn er geen woonboten gezonken. De boten waren met hekken beveiligd en er was bewaking. Het openbaar vervoer was deze dag gratis, er was een aangepaste dienstregeling van de NS. Naar het werk komen was moeilijker dan naar de huldiging omdat daar alle treinen voor werden ingezet.
Nederland is getroffen door heftige onweersbuien. Vooral Gelderland, Brabant en Limburg hadden hier gister van te lijden. Er is een vrouw omgekomen nadat haar caravan door de wind in het meer was geworpen, samen met nog 20 andere caravans.Er liggen nog 6 mensen op de ic in het ziekenhuis, maar zij zouden buiten levensgevaar zijn. Er waren ook 6 hoogspanningsmasten omgewaaid. Verder zijn er veel mensen erg nat geregend, waaronder uw reporter.
In de tour de France gaat de strijd nog tussen Andy Schleck en Contador. Lance Armstrong staat op afstand, na veel valpartijen en afhaken in de bergen. Daar in tegen heeft de Rabo ploeg nog twee renners in de top 10.
Het weer: het waait vandaag hard windkracht 5 a 6. Niet zo warm meer, met 20 graden voelt het koel aan. De verwachting voor morgen is minder wind en temperaturen tussen de 21 en 24 graden

Nienke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.